DoporučujemeZaložit web nebo e-shop
aktualizováno: 09.04.2024 15:13:33 

NATT & KONĚ

rok 2008
ROK 2008


 

7. 12. 2008  Apassionata - Grand Voyage

 Pokud se nepletu, již po 4. k nám do Prahy zavítala evropská koňská show - Apassionata, tentokrát s názvem Velkolepé putování. Letos jsem nezůstala doma, ale rozhodla jsem se, že se na ni pojedu podívat. :-)

 Dorazili jsme k pražské O2 aréně a bylo jasné, že tady to žije. :-) Lidé se hrnuli ze všech stran do obrovského monstra, kde na ně čekala kontrola jak na letišti. Průchod bezpečnostním rámem, prohlídka věcí,… Musela jsem ukázat i obsah své kabelky, abych tam náhodou neschovávala nějaké nepovolené věci (nebo rovnou teroristu :-)). Asi jsem ale nevypadala nebezpečně a tak jsem mohla spokojeně odejít, hledat naše místa. Vybrali jsme opravdu výtečně, 10. řada - výhled luxusní. :-)Když odbyla druhá hodina odpolední a aréna byla zaplněná, show mohla začít. Na úvod nás přivítal hlas Saši Rašilova, který se v průběhu vystoupení několikrát ukázal i na jevišti a vystoupení průběžně komentoval. Já jsem se snažila udělat několik fotek, ale můj fotoaparát se moc nechytal. :-( To můžete koneckonců posoudit sami, pár fotek na vás čeká jako vždy pod článkem. Popisovat scénu po scéně je asi blbost...to musí vidět každý sám. Tak jen na okraj. :-) Ukázky byly jak z klasické drezúry, kdy se nám představili koně z Andalusie a Lusitanie, tak i například z asijského bojového umění, kdy jsme mohli vidět lučištníka na koni. Nechyběly ani vystoupení odvážných jezdeckých akrobatů nebo trocha westernu. Při práci na dlouhé otěži, nám koník předvedl velmi obtížný cvik – kapriolu a na programu byla i práce ze země. To na mě velmi zapůsobilo. :-) Na jeviště nejprve přicválal samotný kůň a posléze se objevila i paní se kterou koník poté jakoby „tančil“(přirozená komunikace s koněm :-)). Velmi se mi líbil nejmenší koňský účastník, roztomilý Shetlandský poník, Rasputin. Kromě již zmíněných plemen zde vystupovali i islandští, arabští a nechyběli ani krásní fríští koně. (Obzvláště jeden (myslím:-))hřebec s dlouhou vlnitou hřívou, ten by se mi líbil - jako manžel pro Kačenku samozřejmě. :-) ) Celá show byla doplněna zvláštními efekty, tématickým promítáním na plátně a představením tanečníků. Nechybělo ani podbarvení speciálně komponovanou hudbou, kterou doplňovala svým krásným hlasem islandská zpěvačka Arndis Halla.
 Podle mého názoru by se na některých vystoupeních dalo ještě zapracovat, i tak chci ale podotknout, že se mi celá show líbila a mohu ji doporučit všem. Rozhodně je to zajímavá podívaná. :-)

          ohnivá show  Apassionata               Apassionata 2008  lasovaní     

 
16.10. - 6.11. 2008   Kačenka na podzimních prázdninách

 Protože Kačenka koncem srpna onemocněla a nějakou dobu se to s ní táhlo, rozhodli jsme se, aby strávila rekonvalescentní prázdniny na ranči North Knife na Nové Vsi, kde si užívala pohodové 3-týdenní prázdniny. :-)

 Ano, Kačenka si opravdu užívala. Bydlela s koňskou kamarádku Kristýnkou v luxusní stodole, ze které měla volný přístup do výběhu se spoustou travičky. :-) Občas jsme ji vytáhli na projížďku po přilehlém okolí nebo jsme lehce popracovaly na louce. Počasí nám až do posledních dnů přálo a když přišli první deště, Káča dostala naprosto luxusní sporťáckou pláštěnku. :-) Za dobu strávenou na Nové Vsi jí pěkně narostlo bříško a také už má pořádně huňatý kožich, hlavně to ale konečně vypadá, že již bude všechno ok a rehabilitační pobyt byl Kačence jedině ku prospěchu. :-)

Kačenka  KristýnkaSeto, když mi dělal společnost ve výběhu :-)  téměř umělecká :-)

 

25. 9. 2008   Kůň 2008 - Lysá nad Labem  

 V sobotu jsem navštívila 15. ročník výstavy koní a všeho, co k nim patří.

 Kromě odpoledního programu, na kterém jsem udělala pár fotek jsem něco málo i pokoupila. Takže Kačenka má teď například v boxe 10kilogramového kamaráda v podobě solného lizu, na závodech se bude chlubit novou károvanou ohlávku,....atd. :o))  

Orfeus :-)  Lysá 08Lysá n/L - výstava  Lysá n/L - výstava


 
14. 8. 2008   Zkoušení koně na ZZVJ

 Jen pro pořádek, proč jsem si asi zkoušela koně na licenci, když mám doma šampionku?! :-) No odpověď je jednoduchá. Kačenku by jistě urazila výška překážek v parkuru, že jsou moc malé pro šampionku a že je nebude skákat a tak jsem radši vsadila na jistotu a jela ve čtvrtek zkoušet neurážejícího koníka do Mělníka. :-)

 Jela jsem společně s Káčou A., která si měla také zkoušet koně a Janičkou V., které nám byla hlavně (velmi kvalitní) psychickou podporou. :-) Když jsme dorazily do areálu jezdeckého klubu Mělník, nahlásily jsme se p. Mestenhauserovi a ten řekl, ať se ptáme ve stáji na Jitřenku a Vikiho. To jsem taky udělaly. Místní holky zrovna vyváděly nějaké dva poníky a Janička stihla konstatovat: "Hmm, koukej, tady vedou poníky na pastvu". Poníky vedly, ale rozhodně ne na pastvu. :-D Tyhle dva prcci, byli totiž Jitřenka a Viki. Nemálo jsem koukala. Já zvyklá na mohutného obříka. :-D Ještě, že jsem si s sebou nevzala Kačenky sedlo, bych ho té poničce dala přes celý hřbet a podbřišník omotávala 2x. :-) Po počátečním šoku, jsem si už vedla roztomilou černou bělku Jitřenku na kolbiště. Vyzkoušela jsem si jak drezuru, tak i skákání a kobylka byla fajn. Citlivá na pobídky, na parkuru rychlá jako myška, turbomyška. :-) Po zkoušení, možná spíš po tréninku, mi bylo sděleno, že se zkouškami bych neměla mít problém a jestli tedy Jitřu beru. No to víte, že jsem brala (a to i přes to, že prvních pár klusových kroků, jsem si v sedle připadala jak jehla u šicího stroje :-)). Teď už nezbývá než se těšit na 21. srpna, to už se pojede vše pěkně "na ostro". :-)

         Mělník  skoky              Jitřenka  s Jitřenkou  

 
6.-17. 8. 2008   Tábor na ranči "North Knife" 

 Potom co mi přišli propozice k táboru, bylo jasné, že v období od 6.-17. srpna nezůstanu sedět doma. :-) V pondělí 4. jsem se vrátila z dovolené na jednom z řeckých ostrovů, takže jsem akorát vyklopila z kufru šortky, sluneční brýle a žabky a už jsem do něj zase cpala oblečení na koně, na kolo,..... Kačenku za mě zabalili jiní, to už bych nestíhala. :-)

 Kromě českých účastníků, což jsem byla já, Makula J., Anitka V., Týna V., Karla J. a Kačka M., s námi tábořila i Lucy (rodilá Angličanka, nemluvící česky). :-) Už jen díky tomu, bylo o zábavu postaráno. :-) Z koní, kteří byli ubytování v luxusní stodole, pak byla účast následující: šampionka Kačenka, Bořek, Pir a Kristýnka. Pireček se nám v průběhu tábora zranil a tak jsme mimo klasických povinností okolo koní, zajišťovaly i veterinární péči. Kromě drezurní práce, jsme s Kačenkou trénovaly i skokově, což se občas rovnalo adrenalinovému sportu. :-) Také jsme jezdily bez sedla, jen na ohlávce. :-) Janička nám řekla něco o základech lonžování a práci s koněm na ruce. Naše vzdělávání kromě praktických ukázek doplňovaly i tématické prezentace. Kromě toho, jak už jsem naznačila, se také celý první týden mluvilo anglicky, takže občas vznikaly velice zajímavé situace ("This is seno." "Nene, this is dry grass."). :-D Asi jen tak nezapomenu na Lucyini "pancakes with lemon and sugar" (it's lovely) :-), vodní válku a dokonalý A4 papír - Radušku :-D, pana Ptáka, hulíny a růžové tepláčky s prasečím ocáskem...je toho moc, na co budu vzpomínat. :-) Odjezd Lucy byl zakončen vyvrcholením celotáborové hry, kdy nás asi okolo jedenácté večer vysadili kdesi = "nevim a neznám" a s pomocí Martina, který nám mohl odpovědět jen 3x a GPSky, s kterou jsme pracovaly poprvé, jsme se měli dostat k určenému místu. Tady se jasně potvrdil náš smysl pro nesmysl a desorientační talent zároveň. :-) Ovšem do cíle jsme se nakonec dostaly a ještě nás Lucy naučila krásnou písničku ("...true love for you my darling, true love for me. When we get married, we will be a family..." :-)). :-) Definitivně byl tábor zakončen Jezdeckými hrátkami III, kde byla zlatým hřebem, volná drezurní sestava na hudbu. Při nacvičování ukázky, vyrábění kostýmů a při vytváření jistých tělesných partií naší paní učitelky jsme se dost nasmály. :-D A jak to dopadlo, se můžete dočíst zde. Já jsem se během našeho táboření dozvěděla spoustu nových informací a také jsem měla možnost jezdit i jiné koníky než Káču, což je dobrá zkušenost. :-) Teď už bych jen poděkovala hlavně Janičce, za rozšiřování znalostí okolo koní, Romaně, za udržování anglické konverzace, no a prostě všem, co se nějakým způsobem podíleli na našich táborových aktivitách a za to, že to s námi vydrželi. :-)

(ne všichni) účastníci tábora  škrábání brambor :-D  šampionky :-)  miláček :o)